a common reader

Verloren land

· 1 January 2010 |  by Maarten
· Published in: Boeken Maarten
· Tagged with: · ·

Verloren landVerloren land
Elke familie heeft zijn geheimen

Verschillende auteurs

fiche

Eerste uitgave:
Nederlands
Canvas & Uitgeverij Van Halewyck, 2009
223 pagina’s, gebonden
isbn: 9789056178987

Boogie Boy die op bezoek gaat in het huis waar zijn moeder zat ondergedoken. Stijn en Bart Peeters die in isolatiecel 12 van het Fort van Breendonk de inscripties lezen die hun ‘pappie’ er heeft achtergelaten. Roos Van Acker die graaft naar het verzetsverleden van haar grootvader. Stijn en Steven Kolacny die proberen te begrijpen waarom hun opa na de Eerste Wereldoorlog nooit meer terug naar Oostenrijk is gegaan.

Het is slechts een greep uit de elf aangrijpende oorlogsverhalen die aan bod komen in het boek Verloren land. Want elke familie heeft zo haar eigen geheimen. Verhalen die enkel achter gesloten deuren worden verteld. In het Canvas-programma Verloren land wagen interessante Vlamingen al twee seizoenen lang een duik in hun eigen familiegeheim door in de voetsporen van hun voorouders te treden.

Het boek Verloren land bundelt de oorlogsverhalen van de eerste twee seizoenen van het gelijknamige Canvas-programma. De bekende Vlamingen geven meteen ook een inkijk in hun eigen ervaringen: hoe ze hun zoektocht hebben ervaren, wat ze liever nooit te weten waren gekomen en wat ze net wél nog zouden willen uitvissen.

De lezer krijgt, naast de nodige achtergrondinformatie bij de verhalen, heel wat concrete doe-het-zelftips om zijn eigen stamboom samen te stellen en zo ook zijn familiegeschiedenis in kaart te brengen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Comments are closed.boekenkast-1

boekenkast-2

boekenkast-3