a common reader

secretaire voor Annemie

· 7 March 2010 |  by Maarten
· Published in: FOCUS · interieur
· Tagged with: · ·

Ik heb haar geduld lang op de proef gesteld, en het mijne ook eigenlijk. Maar het is dan toch gelukt na veel bloed, zweet en tranen.
In een vorige post had ik schetsen getoond van mijn ontwerp. En ik denk dat het eindresultaat overeenkomt met wat ik in gedachten had. Alleen heb ik het anders moeten aanpakken dan ik eerst wel dacht.
Deze secretaire komt zeer tot zijn recht in de mooie omgeving waar hij mag staan.

Het blad is vol eik met een ovale vorm die aan één kant wat afgeplat is om het werken te vergemakkelijken. Het blad wordt gedragen door twee kegels met een onregelmatig eivormig grondvlak. Elke kegel heeft een grote schuif met een paneel over de ganse lengte van de kegel. De schuiven hebben twee lagen om vanalles op te bergen.
De kegels werden opgebouwd met een grondvlak en kleiner bovenvlak. Deze werden eerst verbonden door heel veel rechtopstaande latjes, als de baleinen van een walvis. Daarna heb ik dit geraamte met verschillende lagen eikfineer beplakt tot er een homogeen oppervlak ontstond.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Comments are closed.boekenkast-1

boekenkast-2

boekenkast-3