a common reader

Mstislav Rostropovich, 1927-2007

· 10 May 2007 |  by Janantoon
· Published in: muziek
· Tagged with:

Heb ik niet op deze wereld geleefd dezer dagen? Mstislav Rostropich is op 27 april overleden en ik lees het nu pas in The Economist. Of wordt het dagelijkse nieuws van bomwagens in Bagdad en voetbaluitslagen — schouder aan schouder — té afstompend zodat je niet meer let op echte berichten? Nee, die dagen reden wij door Andalucía, in een andere omgeving, zonder dagelijks nieuws.
Ik herinner dat ik vroeger ook het overlijden van Heinrich Böll zeer per toeval in de wagen hoorde toen we door de Vogezen reden.

Mstislav Rostropovich, heilige der muziek, je zal steeds bij ons zijn. Als herinnering een aangrijpend stukje uit de eerste cello-suite van Bach.

Ik heb heel wat uitvoeringen van je. Natuurlijk de cello-suiten van Bach. Natuurlijk het cello concerto van Haydn, maar ook ergens nog een opname samen met Benjamin Britten. En nu doet zich het ontbreken van een database van mijn muziek voelen. Misschien toch eens aan beginnen.

Postscript 2010: Ondertussen ben ik aan de database van mijn muziek begonnen, waarin Rostropovich natuurlijk terug te vinden is.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Comments are closed.boekenkast-1

boekenkast-2

boekenkast-3