a common reader

Liu Xiaobo, Ik heb geen vijanden, ik ken geen haat

· 26 November 2013 |  by Janantoon
· Published in: Boeken Janantoon
· Tagged with: ·

Liu Xiaobo, Ik heb geen vijanden, ik ken geen haatIk heb geen vijanden, ik ken geen haat

Liu Xiaobo

fichebak

taal: Nederlands
gepubliceerd door: De Geus
deze editie: 2012
bindwijze: paperback
isbn: 9789044518764
pagina’s: 412

verworven via: Linda

Ik heb geen vijanden, ik ken geen haat is een bundeling teksten die samengesteld is door LiuXia, de vrouw van Liu Xiaobo, en Tiench Mar in-Liao, president van het Independent Chinese PEN Centre. De teksten symboliseren Xiaobo’s lange en vreedzame strijd voor fundamentele mensenrechten in China, waarvoor hij in 2010 de Nobelprijs voor de Vrede toegekend kreeg. Hij kon zelf niet bij de Nobelceremonie aanwezig zijn. Ook zijn vrouw en familieleden werden door de Chinese overheid verhinderd de uitreiking bij te wonen. Ik heb geen vijanden, ik ken geen haat is een weergave van alle facetten van Liu’s werk. Zijn politieke essays komen aan bod, maar ook beschouwingen over de Chinese cultuur, een verzameling gedichten, Charta 08 en natuurlijk het gerechtelijk proces dat voorafging aan zijn gevangenschap.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Comments are closed.boekenkast-1

boekenkast-2

boekenkast-3