a common reader

Jan Antoon Mariën, Op zoek naar een gedicht

· 2 September 2013 |  by Janantoon
· Published in: Boeken Janantoon
· Tagged with:

Jan Antoon Mariën, Op zoek naar een gedichtOp zoek naar een gedicht
Teksten over poëzie

Jan Antoon Mariën

fichebak

taal: Nederlands
gepubliceerd door: lulu.com
eerste editie: 2 september 2013
bindwijze: bibliotheekband
isbn: —
pagina’s: 58

verworven via: eigen uitgave

Wat is poëzie? Toen iemand bij de Amerikaanse dichter Robert Frost aandrong met die vraag, antwoordde deze: “Poetry is the kind of thing poets write.” Die vraag heeft me nooit geboeid.
Interessanter lijkt me: wat doet poëzie met mij? Sinds mijn eerste contacten met poëzie ben ik zelf op zoek gegaan en heb mijn eigen verhouding met gedichten gevonden. De teksten in dit bundel zijn daar een uiting van: mijn visie op het sonnet, op de nabijheid van poëzie, vertalingen en commentaar op gedichten van Pablo Neruda, Seamus Heaney, Elizabeth Bishop en anderen.

Interesse? Je kan het hier kopen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Comments are closed.boekenkast-1

boekenkast-2

boekenkast-3