a common reader

Gent aan de Seine

· 8 September 2007 |  by Janantoon
· Published in: miscellanea
·

boekenmarkt GentVerschillende bronnen melden de start van een eigen Gentse boekenmarkt, ge├»nspireerd op de Parijse boekenstalletjes langs de Seine. Vanaf zondag 16 september kan je elke week ‘s morgens naar hartje Gent afzakken, naar de Ajuinlei langs de Leie, waar je kan snuffelen tussen oude boeken en prenten en dergelijke.
Een mooie aanleiding om daarna te gaan wandelen en ergens te aperitieven. En voor wie Gent niet kent een prachtige aanleiding om de mooie binnenstad te verkennen.
Op boekengebied heeft Gent trouwens wel wat te bieden. Naast de gekende grotere boekketens zoals Fnac en Standaard Boekhandel en De Slegte zijn er verschillende goede, kwaliteitsvolle boekhandels. Ik denk bijvoorbeeld aan de alouds gekende Marnix boekhandel, of een kleine zaak zoals Limerick vlak bij het station. Dit ziet er een gewone krantenwinkel uit, maar binnen word je verrast door de uitgebreide keuze van literaire, historische, filosofische en kunstboeken, met een ruim aanbod van Engelstalige boeken. Of vlak achter het hoekje van de Ajuinlei in de Jakobijnenstraat heb je Copyright, een boekhandel gespecialiseerd in kunst en architectuurboeken. En er zijn natuurlijke talloze tweedehandsboekenwinkels, met onlangs nog de nieuwkomer Het Paard van Troje. Maak er dus gewoon een weekend van. Restaurantjes genoeg…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Comments are closed.boekenkast-1

boekenkast-2

boekenkast-3