a common reader

Elizabeth Bishop, Verliezen is een kunst

· 18 August 2008 |  by Janantoon
· Published in: boeken verzamelen · poëzie
· Tagged with:

Vrienden die regelmatig mijn website bekijken, vragen zich soms af waarom ik nu weer een bepaald boek gekocht heb. Om hierop in te gaan wil ik mijn vroegere statische pagine “new acquisitions” vervangen door deze categorie in mijn blog: “collecting books”, waar sommmige nieuwe aanwinsten van wat commentaar worden voorzien.

Vorige zaterdag brachten we een bezoekje aan het Poëziecentrum te Gent en daar kon ik het niet laten twee boekjes te kopen.

Deze bundel van Elizabeth Bishop viel me om verschillende redenen op. Ten eerste is het een zeer verzorgde tweetalige uitgave van een keuze uit haar gedichten. Maar bovendien herkende ik de titel als de vertaling van het prachtige gedicht One Art (The Art of losing isn’t hard to master) dat besproken wordt in de bundel overpijnzingen van Harry Kuitert De dood de baas.
Voldoende reden om verder met deze dichteres kennis te maken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Comments are closed.boekenkast-1

boekenkast-2

boekenkast-3