a common reader

een nieuwe lezenaar

· 29 May 2014 |  by Maarten
· Published in: lezenaar
· Tagged with: ·

Onlangs maakte ik nog maar eens een lezenaar. Ik wil er enkele klaar hebben tegen 1 en 2 november, want dan sta ik met mijn lezenaars op de Boekkunstbeurs in de Pieterskerk te Leiden. Dat is een organisatie van de Stichting Drukwerk in de Marge. Het is een fijne boekenbeurs van private presses, ‘marginale’ drukkers die tijd en liefde investeren om mooie boeken te maken.
Deze lezenaar is gemaakt in eik met kleine strips padoek. Eerst was het kleurverschil tussen de lichte eik en de rode padoek echt opvallend. Door blootstelling aan het licht wordt de padoek echter donkerder en eerder purper dan rood. Het idee is wel leuk, maar ik zal met andere houtsoorten moeten experimenteren. Ook deze keer komt er geen nagel of vijs aan te pas. Zelfs de scharnieren heb ik in hout gemaakt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Comments are closed.boekenkast-1

boekenkast-2

boekenkast-3